Авторитетното издание People обнови годишния рейтинг на най-стилните личности в света.

Певицата Риана, която миналата година се очерта като безспорен лидер, сега остана на седма позиция, като отстъпи палмата на първенството на изящната Гуинет Полтроу.

Винаги елегантна, изтънчена и впечатляваща, Гуинет изпревари всички и се нареди на първо място в рейтинга като най-стилната жена на планетата. И във всекидневието и на червения килим 40-годишната актриса винаги изглежда зашеметяващо.

На второ място остава Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж получи висока оценка заради неподражаемата й класическа елегантност. Тя понякога демонстрира и съвсем скромни и семпли тоалети, но 30-годишната Кейт умее да ги носи така, че да изглежда винаги суперскъпо облечена.

В тройката на лидерите попада и актрисата Ема Стоун, която изпълнява главната роля във филма за новите приключения на Човека паяк „Невероятният Спайдърмен".
Добре подбраните й тоалети я наредиха сред десетте най-елегантни жени на планетата.

В топ-10 попадат и сестрите Кардашиян - 4 позиция, Миранда Керр - на 5, Джесика Алба - на 8, Диана Крюгер - на 9 и Дженифър Лоурънс - на 10.

Най-интересното е, че бременността не попречи на Рийз Уидърспун, а напротив - помогна й да влезе в десятката на най-елегантните. 36-годишната актриса беше обявена за най-стилната бременна, като зае шесто място в рейтинга.