Кали е на мнение, че на най-комерсиалната музика у нас не бива да се гледа пренебрежително.

Певицата, която има зад гърба си десетки хитове и многобройни срещи с публиката, е на мнение, че фолкът се е променил към по-добро и изтъкна на първо място това, че вече има българска идентичност.

"Продължавам да смятам, че разграничението от най-популярната музика в България не е правилната позиция на българина, защото попфолкът вече е българска музика. Не е във времето, в което като си пуснеш една музика, веднага можеш да познаеш дали е сръбска, гръцка, турска, израелска" - каза тя при гостуването си в "Открит микрофон", пише signal.bg.

Фолк звездата обърна внимание на авторите, които издигат жанра на по-високо ниво. "Отдавна в България работят добри композитори, млади. Факт е, че понякога се преекспонират и се повтарят като мелодия и като звучене, но все пак това е идентичността на композитора. Много ясно, е да бълваш непрекъснато нов стил, нов стил, нов стил, ти трябва да си леко шизофреник" - обясни тя и допълни още:

"Разграничаването от попфолк културата е недобре. Напротив, колкото повече се идентифицираме с нея, толкова повече ние самите изискваме по-високо качество от хората, които са представители на този жанр, защото всеки човек се идентифицира с нещо по-добро".

Певицата не скри, че критичните мнения на феновете в Мрежата са й интересни и ги взема предвид, когато са аргументирани.

"Критиката на феновете е градивна. Тя действа позитивно върху продукцията на попфолка. Няма какво да се лъжем, защото както аз, така и много мои колеги, четем коментарите за нас в Интернет, когато те са логически обосновани - за грешки в изкуството, което правим, аз лично умея да си вземам забележки и да се поправям. Предполагам, че и с колегите ми е така, защото сами виждате колко различно изглежда сцената на един попфолк концерт вече. Естествено, че си има своите остатъци от миналото - буклите, голите тела и малко плътта е по-напреден план, но не бива да се пренебрегва това, че всички залагат на едно по-сценично поведение, по-сценични тоалети, на неща, които трябва да бъдат уважени от публиката, защото са инвестирани средства и желание, и енергия, и работа на един цял екип" - поясни Кали.