Манекенката Теди Велинова коментира случващото се в родната мода и скандала, който избухна преди дни, когато барети нахлуха в офиса агенция FH1. Оказа се, че агенцията предлага манекенките като проститутки срещу солидно заплащане.

Теди призна, че момичетата в България, които се занимават с мода, не могат да се прехранват само с тази дейност.

"Модният бизнес у нас е много зле. Няма модни дефилета и участия, от които тези момичета да изкарват пари", призна Теди Велинова.

Тя добави, че пари за мода в България няма, но силно вярва, че ще дойдат по добри времена и нещата ще се променят.

"Винаги имам надежда, че нещата ще се оправят, защото животът ми премина на модния подиум. Едно време имаше много работа и бяхме добре платени", поясни манекенката.

Теди, която от години е стилист на родни звезди заяви, че и е тежко от факта, че в България има много красиви момичета, които имат данните, но няма среда, където да се изявяват.

По повод факта, че част от модните агенции се оказаха бардаци и места за платена любов, Тези заяви:

"Това винаги го е имало. Всеки сам си прави избора. Не съм чувала никога, някой да е принуден на сила. Няма такова нещо, някой да те хване за врата или косата и да те накара да проституираш", отсече Теди.

Тя каза, че това най-често са момичета от провинцията, които са готови на всичко, за да останат в големия град. Теди поясни, че голяма част от тези момичета се представят за моделки и манекенки, което създава грешно впечатление и заблуда в обществото.

"Жал ме е за тези момичета. Остро съм настроена срещу тях, защото се представят и използват името на известни модели.

Истинските модели в България се срамуват, че се занимават с това и са част от модния бранш", възмущава се брюнетката, цитира blife.bg.