Сценичните превъплъщения на Камелия са тема №1 за меломани и в медии след всеки голям концерт на телевизия "Планета".

Най-обсъжданата попфолк звезда разкрива в "Открит микрофон" в какво е разковничето и как успява да бъде провокативна и фрапираща всеки път, пише signal.bg.

"За мен сцената е нещо различно. Това не е мястото, където мога да отида с рокля на шаферка. Мога да отида с рокля, но да е рокля за голяма сцена. За мен сцената наистина е място, където можеш да покажеш екстравагантност, ексцентричност, провокативност. Там е мястото, така винаги съм знаела, че е, така съм виждала, че правят големите имена. Една Шер, примерно, как излиза на голямата сцена... Ами аз съм облечена спрямо нея. Мадона, въпреки че за някои е прекалено крайна, но и тя, и Бионсе... Въобще, на големи сцени, на големи награди, спектакли, за мен ексцентричността, индивидуалността, цялото това присъствие е една магия, която там трябва да избухне. Не искам шаферска рокля, не искам да съм облечена като за рожден ден или като за Нова година. Искам дреха, която да не мога да я сложа на друго място. Може би и това прави впечатление на журналистите и винаги ме отразяват. Това съм аз!" - обяснява винаги актуалната певица.

Интересен факт е, че Камелия се превръща в най-коментираната фолк звезда, дори на концерти, на които не се е изявявала. И докато присъствието на някои от изпълнителите бива забравено още с приключването на изпълнението им, то нейното отсъствие се превръща във водеща тема за меломаните.

"Когато работиш в този бизнес пикът би трябвало да бъдат наградите. Аз имам награди, но не съм от най-награждаваните и въпреки това, когато ме няма, това липсва на хората и бива коментирано. За мен това е много голяма оценка. Може би това е най-трудното. Смятам, че се постига, когато имаш индивидуалност и не приемаш концертите като някакво редово събитие и винаги блестиш на различно събитие по различен начин. Едно е да излезеш и просто да си изпееш редово песните на награди, турнета, концерти, рождени дни и т.н. на нашата компания, друго е да ги преживееш нещата. Там, на сцената да излезеш и да оставиш незабравим миг за себе си и за хората, които са те гледали, независимо дали в залата, на стадиона, пред телевизора, да му оставиш запаметяващо усещане за теб, а когато цялото това нещо го няма, то да им липсва" - разсъждава тя.

Снимки: Bulphoto