Певицата, която от години върви малко встрани от традиционния поп фолк сподели, че подготвя нова - много еротична песен.

Сама признава обаче, че с това много трябва да се внимава, за да не се премине границата. Сега изчаквала да мине промоцията на Ани Хоанг, за да ангажира Люси като режисьор на новия си клип, с който смята да се справи много бързо

."Разликата между еротиката и порнографията е в хубавото осветление. Когато нещата се правят професионално и от хора, които разбират от арт, осветление и от цялата снимачна дейност, не изглеждат вулгарно. А когато се направят евтино като качество, тогава е пошло", сподели Есил Дюран пред камерата пред blife.bg.

В тази връзка певицата признава, че в миналото си има клипове, за които изобщо не иска да се сеща, камо ли децата да ги виждат и да подражават на видяното. Затова сега много внимава за визията в новите си проекти, защото в ерата на интернет всичко остава във времето. В общи линии се оставя на вътрешното си усещане да й подскаже докъде може да стигне. Случва се обаче понякога нещо, което на нея й харесва, да изглежда по-елитарно като еротика според мъжете.

"Разбирам, че това не е било най-доброто, което сме могли да направим. Това ме дразни, защото тези неща са в интернет, децата могат да ги вземат като пример. Всички мои колеги имат подобни неща, които не са така доизкусурени. Затова нека хората не се връщат толкова назад", апелира изпълнителката на "Кой с кого".

Иначе Есил признава, че много обича да позира и изобщо не й омръзва да го прави. Още от дете е знаела, че именно това ще прави и дори си спомня нещо, което често повтаряла като дете.

"Имах една ужасна детска приказка, за която като се сетя и настръхвам и вероятно на майка ми й е било много обидно като казвах: Искам Лили Иванова да ми е майка, защото тя е вечно по сцените. И всички гримове, костюми, марабута страшно ми харесваха", спомня си Дюран.

И в крайна сметка мечтата й да бъде на сцена се сбъднала. Освен това миналия декември се оказал изключително ангажиран за нея и отбелязва, че все по-често започвала да попада на точната публика.

"Всеки изпълнител си има един определен таргет от хора, които го харесват. Аз по един или друг начин леко вървя встрани от попфолка. Много ми е трудно, когато минавам по отъпканите пътеки и попадам на публика, която въобще не е за мен. Например, на турнетата на Планета не чувствах тази публика като своя", сподели още Есил.