"Благодаря на Бог, че оцелях! Радвам се, че аз и хората, които пътувахме в колата, сме добре." Това заяви емоционално фолк певицата Алисия, която в петък вечерта катастрофира, но се размина без сериозни наранявания.

Неприятният инцидент се разиграл, докато чалгаджийката пътувала за участие в дискотека в Добрич. Причина за катастрофата най-вероятно е лошото време, което беше обхванало страната през втората половина на миналата седмица. Обилният снеговалеж по време на пътуването, мократа пътна настилка и липсата на дневна светлина изиграли лоша шега на шофьора, пише bgdnes.bg. Колата, с която пътувала Алисия, поднесла и излязла извън пътя. Превозното средство на няколко пъти се завъртяло, преди накрая да са забие в загражденията край шосето. При катастрофата не са били замесени други автомобили или пътници от други превозни средства.

"Не са били блъснати от друг автомобили, но знам, че ударът е бил сериозен. Алисия много се е уплашила и това е най-логичната реакция при пътен инцидент. Затова е и отложила участието си в заведението, защото емоционално не е била в състояние да пее. За щастие физически не е имала някакви проблеми", сподели близка приятелка на изпълнителката.

Спътниците на певицата също са се разминали без сериозни наранявания, като най-сериозните щети от пътния инцидент са върху автомобила.

"Извинявам се на всички мои приятели и почитатели, с които не успяхме да се видим в петък в Добрич! Пътен инцидент възпрепятства пристигането ми при вас. Надявам се скоро да имам възможността да ви се реванширам", обърна се към почитателите си певицата на "Ара мюзик". Това е първият път, в който изпълнителката пропуска служебен ангажимент. Тя дори болна е излизала на участия в дискотеки, за да не разочарова феновете си.

Част от почитателите на Алисия в Добрич останаха разочаровани от случката и се почувстваха засегнати финансово. "Дискотеката голяма реклама си направи с участието на Алисия. Доста хора дойдоха в петък и дадоха по 5 лева вход. Освен това всеки като пие по нещо, прави още по-голям оборот. Другата седмица като дойде, още пари ще направят. Затова като реванш следващия път искам поне вход свободен", коментират в града, където се съмняват, че ще получат някакъв реванш от фолк певицата.

За да преодолее психическата травма от катастрофата, Алисия се е отдала на почивка в тузарски хотел в Правец. Там е и мястото, където се събират на лагер футболистите от националния отбор по футбол за важните мачове срещу Малта и Дания. В Правец е и половинката й - вратарят Николай Михайлов, който в неделя имаше мач в Холандия, като пази за победата на клубния си отбор "Твенте" с 3:0 над "Грьонинген".

Михайлов успокоил любимата си, въпреки че самият той първоначално се притеснил, щом разбрал за произшествието. Присъствието на вратаря пък дало нужното спокойствие на изпълнителката и тя бързо ще се върне към нормалния си начин на живот.

*Ники Михайлов помага на половинката си да преживее шока

Николай Михайлов също беше свързан с катастрофа преди година, но участието му в пътния инцидент не беше доказано. На 18 май м.г. един човек загина, а петима бяха тежко ранени при катастрофа на автомагистрала "Тракия" в района на "Църна маца".
"Пострадалият при верижната катастрофа приличал на Николай Михайлов 80%. Все пак младежът е бил значително по-здрав и е приличал по-скоро на тежкоатлет", съобщи капитан Иван Златанов, началник група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ - София, но хората трудно повярваха на обяснението му.

"Вратарят не е участвал в катастрофата, нито пък колата е негова", добави Златанов. "Автомобилът може да е негов или на баща му Борислав Михайлов, но нито един от двамата не е бил в него", заявиха пък от БФС.

Тогава Алисия потвърди, че не е била с Михайлов във фаталната нощ. Тя е била на участие във Варна, а националният страж й се е обадил сутринта, за да й каже, че е добре и нищо фатално не се е случило. "Ники нито е бил пиян, нито е причинил инцидента", категорична бе Алисия. След инцидента се появи информация, че футболистът е бил в пловдивска дискотека на участие на фолк певицата Преслава.