Мнозина не спират да завиждат на Валери, че има до себе си една от най-актуалните българки в лицето на плеймейтката Лозанова.

Други го обвиняват, че не си наляга парцалите и не прави кариера, каквато е способен да има, а гледа само женските фусти.

Една от последните информации около звездната двойка е по-пиперлива от всякога. Говори се, че именно Николета Лозанова е една от причините Валери Божинов да се върне на бял кон в националния отбор. Става въпрос за амнистирането му миналата есен от Любослав Пенев, когато Валерко беше в трагична форма и едва помирисваше терен по долните дивизии в Италия. И точно в този момент Пенев реши да го вземе в националния.

Чичовото със сигурност е имал далеч по-приемливи и добри варианти за централен нападател от Божинов, който към онзи период имаше цифром и словом – два гола за цялата календарна 2012 година, единият - през пролетта за вече бившия му отбор “Лече”. Едва ли заради тази “убийствена” голова мощ Валери е в националния отбор. Май е вярно твърдението, че когато нещата не стават, жена трябва да мине.

Упорито се говори, че преди известно време е имало любовен флирт между Любослав Пенев и Николета Лозанова. И именно заради това Валери Божинов е бил върнат в националния отбор, след като през голяма част от миналата година беше извън сметките на селекционера. Новината за кръшкане на Ни Ло или Валери всъщност не е новина. И двамата обичат да се хвалят с бройките си и като че ли са заедно повече заради общия имидж и трупане на реклама, отколкото за пазене на семейното огнище, топлина, уют и тем подобни. Близки до двойката Божинов-Николета споделят, че и двамата са си изневерявали дори и след като сключиха брак през есента на 2011 година и вече се радват на малката Никол. По-любопитното е дали Любослав Пенев се е отдал на чара и обаянието на жената на Божинов, която не е тайна, че умее да сваля мъжете. А и от години името й стана достатъчно популярно и в същото време нарицателно за убиец на мъжки сърца...