Организаторите на конкурса "Мис Свят" увериха, че е невъзможно финалът му да бъде на остров Бали, предаде Франс прес, пише dir.bg.

Те призоваха индонезийските власти да се намесят, за да може финалният кръг на "Мис Свят" да се състои близо до Джакарта, както първоначално бе предвидено.

Докато 130 участнички от цял свят преминават през всякакви модни изпитания, за да стигнат до финала на "Мис Свят", в Джакарта започнаха масови протести на крайно религиозни мюсюлмани.

Вследствие на няколко заплахи властите разпоредиха грандиозната гала вечер на 28 септември, която трябваше да се проведе в индонезийската столица, да се премести в Бали.

"Смятам, че хората разбират до каква степен ще е трудно всичко, свързано с "Мис Свят" тази година, да бъде преместено на остров Бали", заяви Нана Путра от медийната група MNC, която е натоварена с телевизионното излъчване и организирането на конкурса.

"Да се разполага с място за финала на 28 септември и с достатъчно хотелски стаи е невъзможно, тъй като приблизително по същото време ще се състои срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС)." Стотици журналисти и политици се очаква да пристигнат на остров Бали във връзка с тази среща на върха в началото на октомври.

Тазгодишната представителка на България на конкурса е Нанси Карабойчева.