''Има толкова богати, дебели, глупави жени, с които си почивам. Една идваше с кошница с хайвери, водки и мезета, с нея си почивах. Имал съм и имам много такива сексуални контакти с жени, това е богатство и разнообразие.''

Това призна в интервю пред Мартин Карбовски Евгени Минчев по повод на своя 50-ти рожден ден.

''Ти си един много желан мъж, много гейове са ме питали за телефона ти'', обърна се Минчев към водещия Мартин Карбовски и му обеща някой ден да го напие и да провери сексуалността му.

''Бил съм на концерт на Емил Димитров в Пазарджик, той ме покани на сцената и ме целуна в устата'', призна Минчев.

Според него, по-късно той е писал текстове за певеца, които са били използвани в песните му, но никога не са признавали, че той е автор. ''Но не съм имал нищо с Емил'', каза още светският лъв, пише blitz.bg.

''Когато човек най-много се вторачва в чуждата сексуалност, то такава непременно ще му се появи в рода – син или внук. Затова не смятайте, че това е проклятие'', съветва Минчев.

''Няма такава професия „гей”, смята представителят на многофункционалната сексуалност. ''Има хора, които са абсолютно неспособни да докоснат мъж, но те са 3-4, до 7% от всички'', смята той.

''Българите са изключително толерантни и това прави животът на различните по-лесен. Обиждали са ме много пъти, но според него много по-обидно е да не си плащаш данъците, отколкото да имаш различни сексуални пристрастия.''