Предварителните кастинги за новия сезон на „България търси талант" започват.

Те ще се проведат през януари. Наградата за победителя ще бъде 60 000 лева, а самото шоу ще тръгне в ефира на Би Ти Ви през пролетта.

Кастингите започват на 8 и 9 януари успоредно във Враца, Благоевград, Русе и Велико Търново. На 11 и 12 януари екипите на предаването ще оценяват талантите във Варна, Бургас, Пловдив и София, като само в столицата ще продължат не два, е четири дни - от 11 до 14 януари.

За участие в предварителните кастинги могат да се записват хора на всякакви възрасти и с всякакви умения - професионалисти и аматьори, хора с таланти и хора с желание за изява, изпълнители в традиционни изкуства и нетрадиционни начинания, забележителни, уникални, интересни или с необичайни дарби - не само пеене, свирене, танц или изобразително изкуство, а и жонглиране, акробатични умения, бързо ядене и всичко, което представлява необикновен талант.

Кандидатите могат да се явят на прослушването както солово, така и в група. Желаещите да се включат в предварителните кастинги е желателно да са изпратили информация за себе си - трите имена, възраст, населено място, телефон и имейл за връзка, както и кратко описание на уникалния си талант на talant@btv.bg. Но дори и да не са го направили, няма да бъдат върнати, обещават от Би Ти Ви, пише ''Всеки ден''. Местата и часовете за провеждане на кастингите ще бъдат обявени допълнително.