Личният живот е тема, която не следва да бъде дискутирана с хора, които не са част от него, казва Венелин Петков в интервю за "24 часа".

"В последните години у нас се появи една тв суета, разни тв персонажи държат да излагат на показ личния си живот, показват си сватбите по телевизията, раждането на децата си, благодарят на докторите, смятайки, че това е изключително интересно и важно за всички останали. Ако за един актьор това е важно, защото той се задържа в общественото внимание и това му носи участия, не разбирам защо това важи и за хора, които се занимават с друг вид дейност. Аз не се стремя към участия. Какво го интересува зрителят, седнал вкъщи пред телевизора, който гледа събитията от сблъсъците пред парламента примерно, че тв персонажът Х си е взел булка?", обяснява Петков.

Тв водещият е продуцент заедно с Гена Трайкова на поредицата "Би Ти Ви Документите", чийто нов сезон тръгва през февруари.

В него освен български документални филми за първи път ще бъдат излъчени и чужди. На един от закупените изпълнителен продуцент е Куентин Тарантино.