Световноизвестният моден дизайнер Оскар Де Ла Рента търси нов творчески директор за модната си марка, като сред потенциалните избраници са Оливър Тейскънс и моделиерът Прабал Гурунг.

81-годишният творец търси някой, който да се присъедини към лейбъла му, стартиран през 1965г., а според слуховете, Оскар вече има предвид някои имена, които потенциално да станат негови партньори.

Според в. "Ню Йорк Пост" Оливър Тейскънс, който е работил за марки като "Нина Ричи" и "Марсел Рокас", както и дизайнерът Прабал Гурунг са сред основните претенденти за престижния пост. Името на твореца Джейсън Ву до скоро се спрягаше като победител сред останалите, но миналата година той реши да работи съвместно с модната марка "Хуго Бос".

Неотдавна Оскар отправи предложение за съвместна работа на не по-малко известния и талантлив моделиер Джон Галиано. Дизайнерите работеха заедно при създаването на колекция, която да бъде представена по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, но очевидно не са се споразумели за постоянен професионален ангажимент, пише БГНЕС.