Васил Найденов призна, че дълги години е имал гадже във властта.

"Ако се бях оженил за нея, може би сега щях да съм министър на културата. Несъмнено щеше да е по-лесно. Но това никога не ме е блазнило", сподели певецът в "Денят започва в неделя" по БНТ.

Той разказа и за някои партийни облаги, от които се е възползвал, като например правителствен 13-стаен апартамент, в който живял.

Васко откровено обясни, че вече е малко встрани от политиката и това постоянно показване на държавни мъже по медиите му идва в повече.

"Те станаха бетер киноактьори. Ние денонощно ги гледаме. Всеки говори за предшественика си и за това, че проблемите са в неговата градина, а след това се извинява със следващия. А всъщност е важно кой държи парите и кой поръчва музиката. В политиката у нас, ако някой не играе по законите на престъпността, не съм сигурен, че ще може да оцелее", възмути се той.

Поп звездата е разочарован и от свои колеги, които правят компромиси с работата си с извинението, че трябва да се издържат, и заради това свирят и попфолк. Той сравни музиката и певците днес и преди години:

"Нашето поколение нямаше такова самочувствие колкото и да сме били популярни. Може би заради самия строй. Състезавахме се с ФСБ, Лили Иванова, "Тоника". Ние можехме да се уважаваме повече, а сега всеки е против всеки."