Дизайнер е най-новото амплоа, в което ще се подвизава Деси Цонева през есента.

Тв водещата стартира бранда си Peperoncino с плажни рокли, а за премиерата им избра един от най-оборотните нощни клубове в Сен Тропе, където разпуска с родителите си – Димитър и Мариана Цоневи.

„Става въпрос по-скоро за хоби с леки бизнес елементи. Колекциите ще са с малко, но с ексклузивни модели Ще се шият по поръчка. Всичко се прави на ръка и качеството е високо. Правя го по-скоро на шега и за забавление и не знам доколко ще е перспективно и успешно, но вложената от мен енергия е много позитивна. Дрехите се раждат в главата ми, скицирам ги на шивачката и тя ги крои и изработва”, сподели за „Монитор” Деси.



На Лазурния бряг тя се отърква в хайлайф средите с четири шармантни тоалета от линията Chilly Tropez. С падането на температурите под 20 градуса иска да лансира серия от мъжки и дамски тениски с еротичен заряд.

„Моделите са изключително провокативни и не са за всеки. Името на линията ще е I Believe in Porn (“Вярвам в порното”). Както вече казах, не си правя илюзии да ставам Коко Шанел, но пък ми е забавно”, категорична е Деси.

През новия тв сезон няма да я видим като част от екипа на Иван и Андрей, които я привлякоха като репортер в TV7.

Цонева иска да е на екран, но не и в женско ток шоу. Междувременно отказа тлъст хонорар за участие във VIP Brother и обмисля да се отдаде професионално на другата си страст – гурме кулинарията.

Интересът й към готвенето се събужда, когато е на 18 и заминава за Милано, за да учи икономика в „Бокони”.