Война за хляба настана в Къщата на "Вип Брадър". Съквартирантите извадиха ножове помежду си заради ограничения им бюджет за храната тази седмица.

Йорданка Христова прие задачата на съдия за хляба. Тя се прояви по-скоро като покойния венецуалски президент Уго Чавес, известен с принципите си за разделяне дори на тоалетната хартия в опит за икономия, отколкото като близкия й кубински диктатор Фидел Кастро. "Ако има 5 филии, вземи си 1, а не 2-3", посъветва Христова съквартирантите си.

Тя опита да въведе ред като събра по-опитните в шоуто - Камелия Воче, Кали и Тити Папазов, за да направят график за храната. Евгени Минчев обаче веднага събра по-младите си колеги навън и започна да бълва интриги.
"Цял ден говорят за храна. Може ли такова нещо. Това не е нормално", съскаше лорда.

Веднага след това Данчето Христова направи забележка на рапъра Уош МС, че пие много бира, а другите няма с какво да се хранят. "Мога да се защитя отвърна й певецът. Но няма да го направя, защото сега отивам да си купя бира и никой не може да ме спре. След малко започвам със шамарите", закани се рапърът., пише ''Всеки ден''.