Калин Врачански потвърди желанието за промяна, което изразяваше миналата година в редиците на протеста срещу кабинета „Орешарски”. Актьорът заяви, че да гласуват, трябва да е най-важната задача за всички българи.

„Всеки трябва да упражни правото си на вот, защото само така може да се противодейства на купения вот, или поне така той ще стане по-скъп и ще се практикува по-малко. Аз гласувах, защото се надявам положението да се промени и да не стане като миналата година”, каза Врачански.

Звездата от „Стъклен дом” е категоричен, че трябва да има по-строги санкции за купувачите и продавачите на гласове и не бива да се дават пробации или леки присъди. „Хората, уличени в тази толкова вредна за обществото дейност, трябва да разберат, че това е тежко нарушение на закона, което има сериозни последствия.

Друг е въпросът дали в парламента нещо ще се промени. Въпреки, че ще има повече партии, няма гаранция, че те отново няма да започнат да си правят уговорки и коалиции. Ако се коалират неподходящите хора, ще стане много страшно”, коментира още Врачански. Според него колегите му се вълнуват много от изборите и всички искат да извоюват промяна.

„Трябва да се промени изцяло системата на управление и ако това стане, ще има положителни последствия не само за театъра, но и във всички други сфери. На първо място е нужен повече морал”, категоричен бе топактьорът, пише pik.bg.