Първата дама на САЩ защити филма "Американски снайперист", критикуван заради неглижираното представяне на Иракската война.

"Знам за критиките към "Американски снайперист", наистина са повече от нормалното. Но този филм трогва, тъй като предизвиква много емоции. Чувала съм от първа ръка как са стояли нещата в Ирак, от американски войници, били там, и от семействата им", заяви Мишел Обама на мероприятие, чиято цел бе да окуражи Холивуд да представя акуратно преживяното от военните ветерани.

"Филмът е комплексно и емоционално описание на един военен ветеран и неговото семейство, пълно и цялостно предаване на пътуването, което нашите мъже и жени в униформа предприемат и трябва да издържат. Показан е стресът и трудното балансиране между завръщането у дома на войника и необходимостта да замине отново на мисия, но това е и филм за любовта към семейството и родината".



"Американски снайперист" на режисьора Клинт Истууд разказва историята на бившия "тюлен" Крис Кайл, изигран от Брадли Купър. Кайл има записани 255 убийства (160 потвърдени) от войните в Ирак, където участва в 4 мисии. Въпреки критиките филмът се радва на голям касов успех, като до момента е спечелил над 200 млн. долара, пише БГНЕС.