Веселин Василев от телевизионното риалити „Фермата" прави партия, пише „Всеки ден".

В началото на седмицата бившият военен бе на политически форум, където се самообяви за опозиционер, когото държавата трябвало да подкрепя. Василев от години твърдял пред близки приятели, че е важно да направи собствен политически проект, с който да промени системата.

Мотивът му бил, че можел да обедини всички привърженици на НАТО у нас под една шапка и дори писал писмо на бившия външен министър Соломон Паси с искане да го подкрепи за каузата и да стане лице на партията. Фермерът, когото повечето участници в предаването ненавиждат заради смахнатите му представи за ред и дисциплина, говорел, преди да влезе в риалитито, че само да поиска, можел да спретне преврат и да стане начело на държавата.

„Аз съм единственият опозиционер на всички политици, мен трябва да ме пазят, както и такива като мен", изригна отново полковникът от запаса на конференция за антикорупционното звено на вицепремиера Меглена Кунева в понеделник. Както „Всеки ден" вече писа, военният, който управлява 150 декара земи в добруджанския край, е бил изхвърлен от Министерството на отбраната преди години заради съмнения, че е участвал в оръжейни сделки и е прибирал тлъсти суми от комисиони. След това се внедрил като сътрудник в Народното събрание, откъдето също бил изгонен.

От повече от 10 години Василев се опитва да се занимава с политика, а и издава военно списание с малък тираж, заради което преди няколко години заплаши да се запали, ако държавата не му помогне със субсидия. По наша информация след излизането си от „Фермата" 54-годишният педагог, както сам се квалифицира, щял да направи учредително събрание и да регистрира политическо движение в съда, с което да се яви на следващите избори. Парадоксално, това е президентският вот през 2016 г. „Може и държавен глава да стане", подиграват се близки до шантавия армеец, който се опита да въведе методи на кашиците в телевизионното предаване и да въдвори казармен ред.