Мъжът на Анита Мейзер - културистът Николай Димов, не е бил вързан насила по време на любовна игра, а по негово желание.

Да докаже, че може да се освободи и да скъса "свинската опашка". Това твърди адвокатът на миската Олег Атанасов. Пред разследващите Мейзер обяснила тази версия за смъртта на фитнес инструктора. Тя твърдяла, че го била вързала по негово настояване, каза адвокатът по bTV. Защитникът обясни, че повече подробности от разговорите му с клиентката не може да каже, защото имало следствена и адвокатска тайна. Атанасов добави, че имал притеснение по отношение на второто обвинение - за предлагане на 30 000 евро подкуп, което бе повдигнато на миската в сряда.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна повдигна и обвинение за подкуп спрямо Анита Желева, която бе задържана за 72 часа за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си на 14 август 2016 г. в дома им в района на „Евксиноград". Мейзер е предложила подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, "за да не извърши действия по служба - престъпление по член 304а от Наказателния кодекс". Това й е донесло ново обвинение, което по закон се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Засега Анита Мейзер остава в ареста. Вчера окръжният съд във Варна реши, че обвинената в убийството на мъжа си може да се укрие. Мисис България от преди няколко години плака през цялото време в съдебната зала и припадна в един момент. Варненската сексбомба се обърна емоционално обяснение към съдия Соня Нейкова, пише столичен сайт.



„Сега като виждам, че съдбата ми е в ръцете на човека, който стои срещу мен, искам да ви кажа, че съм невинна. Моля да ме пуснете под домашен арест, защото полудявам вътре! Съдействам на 100% и ще продължа да съдействам. Нямам намерение да бягам никъде. Не съм искала да убивам мъжа си. Аз го обичам! За какво да го убивам?! Аз съм жена и майка. Цял живот съм работила и съм си дошла тук, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай за рождения му ден", изплака Анита.

Поведението си пред разследващите и измислените от нея различни версии за фаталната нощ, тя оправда с това, че се притеснявала какво ще излезе в медиите. Двамата адвокати на Мейзер заявиха пред съда, че искат по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, защото тяхната довереница няма да извърши ново престъпление. Според тях тя съдейства с каквото може на прокуратурата и спомага да се разкрие обективната истина. Според съдия Соня Нейкова обаче, Мейзер вече е извършила поредица от престъпления. За това говорят данните, че веднага след убийството, тя я опитала да подкупи полицейски служител с цел да избегне наказателно преследване. Според думите на съдията, това означава, че тя очевидно е готова на всичко, за да избегне следствените действия. А съдействието на обвиняемата се изразявало единствено в представянето на нейната защитна теза, която е описана в протокол.

По отношение на второто обвинение - за подкупа, стана ясно, че Мейзер изобщо не е искала да коментира и не е отговаряла на въпросите на разследващите.

За тезата на защитата - че Анита Мейзер няма да се укрие, съдът счете, че тя е неоснователна. В залата стана ясно, че Мейзер е с двойно гражданство - българско и американско, а американският й паспорт не е открит и иззет от разследващите. Според съда, това създава обективни предпоставки тя да напусне страната, ако е на свобода.

Изтъкнат беше и фактът, че Мейзер често пътува до различни дестинации като Коста Рика и Китай и с американския си паспорт би могла да замине и да възпрепятства разследването спрямо нея, както и да понесе наказателна отговорност.

Разбра се също така, че американското посолство у нас е предложило правна помощ на Мейзер, тъй като тя е гражданин на САЩ. Тя обаче е отказала, тъй като вече имала защита. Съдът прецени в крайна сметка, че тя трябва да остане ареста. Съдия Соня Нейкова заяви в залата, че е извършен следствен експеримент с участието на обвиняемата, а също така предстои ДНК експертиза.

Адвокатите са категорични, че ще обжалват постановената спрямо тяхната доверителка най-тежка процесуална принуда „задържане под стража".

Макар и все още да не са излезли официалните резултати от съдебно-медицинската експертиза за смъртта на съпруга на Анита Мейзер, е установено, че причината за смъртта е асфиксия - задушаване чрез поставена на шията на кабелна стяжка или т. нар. „свинска опашка". Това междувременно заяви в съдебната зала Виолета Радева - наблюдаващият досъдебното производство за убийството на Николай Димов прокурор.
 

Източник: "Всеки ден", сн. Фейсбук