Мария години наред е сред топ имената в попфолка като успява винаги да бъде актуална с проектите, които представя на публиката.

"Когато всичко това, което си имал, търпи развитие, когато инвестираш в себе си, в клипове и песни, няма как да не си конкурентен. Но това да бъдеш любимец и да те обичат – не може да се манипулира. Затова казват, че в тази професия, за да бъдеш голям, трябва да накараш хората да те обикнат", споделя тя пред "Шоу".

Фолк звездата на "Пайнер" има в репертоара си две песни от хитмейкъра Криско, който принципно не прави песни за този жанр, пише signal.bg

За сътрудничеството си с него, певицата отбелязва: "Криско е изключителен музикант, певец и професионалист. Винаги съм го харесвала и ето, че вече работим заедно. Мисля, че е взаимен успехът на общите ни проекти. Ще продължаваме да работим в бъдеще".

Въпреки че много често всички изпълнителки във фолка са слагани под общ знаменател, не се дистанцира от бранша си.

"Не се дистанцирам, подкрепям всеки в успеха и старанието си да бъде различен. Има левел, който фенове и критици на нашата музика поставят, така че нека те определят кой къде се е позиционирал",
заявява Мария.