Спешно бяха свалени всички реклами, в които шеф Андре Токев ни съветваше от телевизионния екран как да перем на по-ниски градуси, видя Hotnews.bg. Според юристи по всяка вероятност Токев ще бъде пратен зад решетките заради рецидив, след като бе хванат да кара пиян за втори път в неделя в София. Все пак винаги има шанс да се размине, припомнят запознати със случая с актьора Явор Бахаров. Той беше спипан да шофира в Банско след употреба на алкохол и наркотици. Въпреки че в досието му фигурира условна присъда за каране пиян и други нарушения, той се отърва с 1 г. условно.

Токев със сигурност ще търпи сериозни финансови загуби заради статута си на рекламно лице на прах за пране. Заради издънката му повече реклами с Токев няма да бъдат правени, а според договора му той трябва да спазва определени прави на поведение, които вече е нарушил, затова го грози и сериозна глоба. Със сигурност предаването му "Ловци на храна", което и в момента върви по bTV, няма да види бял свят. „Познавам Андре и се срамувам от това, което е направил. Това коментира шоуменът Иво Танев в социалните мрежи след инцидента с Токев. Талантливият изпълнител и телевизионер признава, че не е знаел за старото провинение на готвача.

"Това е отвратително и недопустимо за обществена личност. Нужно е абсолютно безкомпромисно отношение в тази ситуация. Необходими са брутални мерки и никаква милост срещу пътните терористи!", призова Танев. Според него е нужно освен тежки глоби да има и конфискация на имущество за нарушителите. Огромният бял джип на Токев вече два дни стои на Околовръстното шосе в София и очевидно близките на готвача са се отрекли от него. Никой от приятелите и семейството все още не се е ангажирал да натовари возилото на пътна помощ, която да го транспортира до някой сервиз, където да оборудват джипа с нови гуми.

От една до три години затвор грозят Токев за шофиране след употреба на алкохол.От справката за съдимост лъсна друга подобна проява на популярния шеф, която не е станала публично достояние. През лятото на 2019 г. се появяват информации, че Токев се е блъснал със същия бял пикап край Варна. Инцидентът се разминал само с материални щети, нямало други участници, но се предполага, че и до него се е стигнало след употреба на алкохол.

Информациите се потвърждават от споразумение, сключено между кулинаря от "Мастър шеф" и Районната прокуратура във Варна. С него Андре Токев се признава за виновен и получава 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. С условната присъда магистратите отнемат книжката на Токев за 4 месеца, но се смиляват и не му налагат глоба. По силата на сделката от 30 август 2019 г. готвачът няма да влиза в панделата, освен ако не пристъпи закона в следващите три години.Само 10 месеца преди да изтече този срок, идват новите проблеми за Андре Токев. С повдигнатите му обвинения освен затвор Токев го грози и глоба от 200 до 1000 лв.По-големият проблем за него е, че е нарушил закона в изпитателния срок на условната присъда за същото престъпление. Затова по всяка вероятност, ако бъде осъден, магистратите ще му лепнат към наказанието и трите месеца